Santa Maria türü Armut

Bursa ovasında yetiştirilen armutlar Rusya ve Avrupa'ya ihraç edilmektedir.

Bursa Siyahı - Siyah İncir

Bursa Çağlayan Köyü'nde yetiştirdiğimiz Siyah İncir, yurtiçinde ve yurtdışında talep edilmektedir.

Yarma Şeftali

Dünyaca ünlü Bursa Şeftalisi, ihracat için hazırlanan bir kasa.

Nopolyon Kirazı

Birçok faydası olan Kiraz, sağlıklı bir şekilde üretilmektedir.

Zeytin / Zeytinyağı

Siyah ve Yeşil zeytin olarak işlenebilir. Gemlik Zeytini dünyaca ünlüdür.

Farkımız Nedir?

Bizim farkımız nedir? Öncelikle biz Bursa şehrini size kısaca tanıtalım. Bursa şehri Türkiye’nin 4. Büyük şehridir. Tarihte Bizans ve Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmış bu iki büyük imparatorluğun önemli bir şehridir. Turistik ve meşhur Uludağ'ı , Marmara denizi , İstanbul'a yakınlığı verimli arazileri bünyesinde bulunduran ,yeşilliği ile bilinen ve diğer adı ‘’ yeşil Bursa’’ olarak da bilinen güzel ve değerli bir şehirdir. Belirttiğimiz gibi Bursa ovasının çok verimli arazileri vardır. Bunun sebebi ise Uludağ volkanik bir dağ olup , uzun yıllar önce lavların sürüklediği alüvyonlu topraklarla Bursa ovası oluşmuştur. Bursa ovasının en büyük özelliği toprak yapısının PH'ı düşüktür ve toprak yapısında bir çok minerali maksimum seviyede barındırır. Bu minareller meyve ve sebzeye ayrı bir renk ve ayrı bir tat kazandırır ayrıca topraktaki kalsiyum zenginliğinden dolayı ürün dayanıklılığı maksimum seviyededir. Bu yüzden yol ve raf ömrü diğer şehirlerde yetişen ürünlerden daha uzun sürelidir. Bu özellikler, Bursa ovasındaki ürünlere ayrı bir tat , renk ve farklılık kazandırır. Bizim farkımız, ürünlerimizin tamamını Bursa ve çevresinde kendimiz üretiyoruz .

Vizyon

Bizim gelecekteki vizyonumuz üretilen ve satılan ürünlerin ilk elden tüketiciye ulaşmasıdır. Meyve ve sebzelerimizi kaliteli ve ucuza insanların hizmetine sunmak ve müşteri memnuniyeti en büyük vizyonumuzdur.

Misyon

Bizim misyonumuz öncelikle insan sağlığı, kaliteli bir hayat ve kaliteli bir hayat için kaliteli ve hijyenik ürünlerin insanlara ulaşmasıdır. Biz kendi kalitemize güvenmekteyiz. Çünkü biz bu meyvelerin bütün üretim aşamalarında bizzat kendimiz yapıyoruz ve bu konuda uzman kadromuz var. Çevreciyiz ve organik tarımı tercih ediyoruz. Kimyasal gübre ve insan sağlığına zararlı ilaç kesinlikle kullanmıyoruz. Bütün üretim aşamamız Türkiye Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü gözetimi ve kontrolünde kayıt altında, Avrupa standartlarında yapılmaktadır. Bununla ilgili bütün prosedür ve belgelerimiz mevcuttur.

Zeytin

Zeytin (Olea europaea), zeytingiller (Oleaceae) familyasından meyvesi yenen Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü.

Morfolojik özellikleri

Zeytin,boylu bir çalı veya 10 metreye kadar boylanabilen, sık dallı, yayvan tepeli, herdem yeşil yapraklı bir ağaçtır. Geniş, kıvrımlı, yamru yumru bir gövdesi vardır. Ağaç yaşlandıkça, düzgün gri renkli gövde kabuğu giderek çatlar. Ağacın tacı (tepesi), yaklaşık olarak artan boy kadar her sene genişler. Uzun ömürlü bir ağaçdır, yaklaşık 2000 yıl kadar yaşayabilir. Verimli topraklarda taç açık ve asimetrik, verimsiz topraklarda ise daha yoğun ve yuvarlaktır. Sürgünleri gri renkli, dikensiz ve hemen hemen üç köşelidir.
Mızraksı, çok kısa saplı, deri gibi sert yaprakları sürgünlere karşılıklı çiftler halinde dizilmiştir. Yaprakları basit, tam kenarlı ve kenarlar alt yüze doğru hafif kıvrıktır. Yaprağın boyu 20–86 mm, genişliği de 5–17 mm’dir. Yaprakların ucunda sivri bir çıkıntı bulunur. Yaprağın üst yüzü koyu gri-yeşil ve tüysüz, alt yüzü mavimsi gümüşi renkte ve beyaz sık ipeksi tüylerle kaplıdır.
Baharın sonlarına doğru yaprakların koltuğunda seyrek salkımlar halinde açan, küçük beyazımsı-sarı renkli, kokulu çiçekleri vardır. Rüzgârların taşıdığı çiçek tozlarıyla döllenen çiçekler etli ve yağlı meyve verir. Meyve önce yeşil, olgunlaştıktan sonra da parlak siyah bir renk alır. Etli meyvenin içinde sert bir çekirdek vardır. Meyvenin etli kısmından ve çekirdeğinden elde edilen "yağı" bakımından çok değerli bir ağaçtır. Aynı zamanda ağacının çok heybetli ve estetik bir görünümü vardır. Odunu çürümeye karşı son derece dayanıklıdır.

Kullanımı

Zeytinin yaprağında tanen, uçucu yağlar, organik asitler ve rezin bulunur. Yapraklar ve gövde kabuğu % 5 çay (infüzyon) halinde iştah açıcı, idrar söktürücü ve ateş düşürücü olarak kullanılır. Şeker hastalığında kullanım alanı olduğu gibi, tansiyon düzenleyici olarak da bilinir. Dermokozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Zeytinyağlı şampuanlar saç dökülmesini engeller, saçın çabuk uzamasını sağlar, lezyonlu saçlı deriyi onarmaya yardımcı olur ve kepek oluşumunu engeller. Zeytinyağlı sıvı sabun, duş jelleri, katı sabun, bebek şampuanları cildi olumsuz dış etkenlere karşı korurlar. Cildi güzelleştirip yaşlanmasını geçiktirerek ciltteki kırışıklık oluşumunu engeller. Zeytin dayanıklılığın sembolüdür. Doğal zeytinyağlı dermokozmetik ürünler cilldimizde kimyasal kalıntılar bırakmadığından dünyada kullanımları giderek artmaktadır. Yüzyıllardır Akdenizlilerin sağlık ve güzellik kaynağı olmuştur. Kutsal metinlerde de şifa kaynağı olduğu belirtilmiştir.

Türkiye'deki üretimi

Sele zeytin
Dünya zeytin üretici ülkeleri arasında; ağaç varlığı açısından Türkiye 4'ncü, alan açısından da 6’ncı sırada yer alır. Böylece dünya zeytinyağı üretimine % 8 oranında katkıda bulunur, sofralık zeytin üretiminde de İspanya’dan sonra 2’nci, tüketimde ise 1inci sırada yer alır. Marmara Bölgesi'nin ağaç varlığı açısından Türkiye içindeki payı da % 10 olarak belirlenir. Ayvalık, Mudanya, Edremit Körfezi, Orhangazi, İznik, Gemlik ve Yalova gibi yerlerde yoğun olarak bulunur. Ege Bölgesi`nde Manisa ilinin Akhisar ilçesinde 12 milyon adet zeytin ağacı bulunur.
Zeytin; ayrıca fabrikalarda işlenerek zeytinyağına da dönüştürülür.



Faydaları

Besleyici değeri çok yüksek olan bir besindir. Zeytinde bol miktarda bitkisel protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır. Kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olan zeytin, yaşlanmanın etkilerini de azaltır. Dermokozmetik amaçlı kullanıldığında cilde güzellik verir. Saç dökülmesini engeller, kepeği önler, saçları kuvvetlendirir. Kırışıklıkları giderir. Makyaj kimyasallarının oluşturabileceği olumsuz etkileri azaltır. Cilt hastalıklarının oluşumu önlemeye yardımcı olur.

Tarihçe

            Firmamızın başlangıcı 1998 senesinde önce çiftçilik ve üretim olarak kendi arazilerimizden başlamıştır. Başlangıçta kendi ve kiraladığımız arazilerde üretim yapıp iç pazarlarda ürünlerimizi pazarlamaktaydık. Daha sonra üretimimizi artırıp dış pazarlara ihracat yapan firmalara ürettiğimiz ürünleri tedarik etmeye başladık. Serkan ve Sinan Sönmez kardeşler olarak ilk ticari firmamızı 2009 senesinde kurduk. Biz halen üretim aşamasına devam etmekteyiz ve sattığımız ürünlerin büyük bir bölümünü bizzat kendimiz üretmekteyiz.