Santa Maria türü Armut

Bursa ovasında yetiştirilen armutlar Rusya ve Avrupa'ya ihraç edilmektedir.

Bursa Siyahı - Siyah İncir

Bursa Çağlayan Köyü'nde yetiştirdiğimiz Siyah İncir, yurtiçinde ve yurtdışında talep edilmektedir.

Yarma Şeftali

Dünyaca ünlü Bursa Şeftalisi, ihracat için hazırlanan bir kasa.

Nopolyon Kirazı

Birçok faydası olan Kiraz, sağlıklı bir şekilde üretilmektedir.

Zeytin / Zeytinyağı

Siyah ve Yeşil zeytin olarak işlenebilir. Gemlik Zeytini dünyaca ünlüdür.

Sipariş Verin

Siyah İncir, Armut, Şeftali ve Kiraz ihtiyaçlarınız için sipariş verebilirsiniz.

Kiraz



KİRAZIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kirazın Sadece Meyve Olarak Değil Kökleri, Kerestesi, Kabukları, Zamkı, Yaprak ve Çiçekleri, Çekirdeği ve Meyve Sapları ile Çok Yönlü Bir Bitki Olduğu Belirtildi.

Kirazın sadece meyve olarak değil kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprak ve çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları ile çok yönlü bir bitki olduğu belirtildi.
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi.

Gülgiller ailesinden olup latince ismi 'Cerasus avium' olan kirazın anavatanı Kuzey Anadolu ve Güney Kafkasya olarak biliniyor. Kirazın ismini Giresun kentinden aldığı ayrıca belirtiliyor. Kirazın dünyaya hangi topraklardan yayıldığı konusunda ise farklı görüşler bulunuyor. Bazı araştırmacılar kirazın M.Ö 64 yılında Yunanistan'a, oradan da Avrupa'ya yayıldığını, bazıları M.Ö. 71 yılında Romalı komutan 'Lucullus' tarafından Roma'ya götürüldüğünü ve oradan da dünyaya dağıldığını bildiriyor.
Uzmanlar, kirazın sadece meyve olarak değil, kökleri, kerestesi, kabukları, zamkı, yaprakları ve çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da kullanılabilen çok yönlü bir bitki olduğuna dikkat çekiyor. En iyi pipoların kiraz ağacı kökünden, en kaliteli mobilya ve çeşitli araçların kiraz kerestesinden yapıldığı biliniyor. Kiraz zamkı ise şapka ve kumaş endüstrisinde ve tıbbi amaçla kullanılıyor. Ağaç kabuğu, yaprakları, çiçekleri, meyve sapı ve çekirdekleri tedavi amaçlı kullanılıyor. Meyveleri taze veya

kurutulmuş olarak tüketilebilen kiraz, ayrıca reçel, yemek, konserve ya da dondurulmuş gıda olarak değerlendirilebiliyor.

KİRAZ BÖBREK DOSTU

İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olan kiraz vücudu zehirli maddelerden temizliyor. Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. Ayrıca yapısında bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu biliniyor. Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya

yardımcı oluyor.

Kirazın ayrıca peklik giderici özelliği bulunuyor. Özellikle bayat yemeklerle pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlıyor. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin deride kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor.

Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar, fazla ilaç tüketimi ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Karaciğer zamanla normale dönüyor ve safra salgısı artıyor. Böylece sindirim gücünü artırıyor. Kirazda bulunan 'levüloz' adlı şeker kolay sindirilebildiği için şeker hastaları hiçbir tehlike oluşmadan kiraz yiyebiliyor. Ayrıca içerdiği madensel madde ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıyor. Yapısındaki bol fosforuyla

sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor. A vitamini kaynağı karoten içeren kiraz, aynı zamanda gözlerin dostu.

KİRAZIN MEYVESİ KADAR AĞACI DA ŞİFA KAYNAĞI

Ağaç kabukları yüksek ateşe ve pekliğe iyi geliyor, yaprakları müshil olarak, çiçekleriyse göğsü yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Kirazı bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyon sorunu olanların dikkatli tüketmeleri gerekiyor. Sapları, idrar söktürücü olduğu gibi bronşite karşı kullanılıyor. Gölgede iyice kurutulan sapla hazırlanan şurup veya demlemelerle iyileşme sağlanabiliyor. Saplar gerekirse kıyılarak bir gün süreyle su içinde ıslanmaya ve yumuşamaya bırakılıyor. Bir litre su içine bir küçük avuç sap

konularak hazırlanacak demlemeden günde 3-4 fincan içiliyor. Bu demleme günde iki kez el ve ayak banyosu şeklinde de kullanılabiliyor. Ya da hazırlanan kiraz sapı demlemesi taze veya kurutulmuş kiraz üzerine boşaltılarak yarım saat bekletildikten sonra süzülerek aynı dozda içilebiliyor. Sapları ayrık ve mısır püskülü ile kaynatılarak demlendiğinde ayak ve karın şişliği; arpa ile kaynatılarak elde edilen demlemeyse idrar söktürücü olarak kullanılıyor. Dövülmüş çekirdeğinin kaynatılmış suyu idrar zoru

sorununa yardımcı oluyor. Ayrıca çekirdekleri ısıtıldıktan sonra bir beze sarılarak karın bölgesinde ağrıların giderilmesi için kullanılıyor.

KİRAZ ASPİRİNDEN DAHA FAYDALI

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kirazın stresi yok ettiğini, menopoz döneminde faydalı olduğunu söyledi. Kirazın ayrıca damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine da faydalı olduğuna dikkat çeken Karadeniz, şöyle konuştu: "Menopoz döneminde faydalı olmaktadır. Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkili oluyor. Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedir. Kirazda

12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu bildirilmektedir. Araştırıcılara göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etki yapmaktadır."

KİRAZ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Uzmanlar, kiraz alırken temiz, parlak ve hasarsız olmasına dikkat edilmesini istiyor. Uzmanlar, kiraz konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor: "Rengi koyu olanlar her zaman daha tatlıdır. Saklarken kirazın saplarını çıkarmazsanız ömrü daha uzun olur. Yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklayın ve daima yemeden önce yıkayın. Buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 1-2 saat bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır. Taze kirazların 2-4 gün içinde tüketilmesi gerekir. Kirazı ayrıca derin dondurucuda

saklayabilirsiniz.Bunun için kirazın çekirdeklerini çıkarmanız gerekir."

Armut

Armut ürünlerimiz iki çeşittir. Santa-Maria armudu ve Deveci armudu çeşitleri bünyemizde mevcuttur.

1-    1-SANTA-MARİA ARMUDU

                                                                              Özellikler
Ülkemizdeki  Santa-Maria armudunun en kaliteli  ve lezzetlisi  Bursa ovası ve Gürsu bölgesinde üretilmektedir. Sulu ve tatlı bir armut çeşididir. İyi tarım uygulaması ve izlenilebilirlik standartlarında üretilen Santa-Maria özel üreticilerin yanında genel olarakta  mühendislerimizin kontrolünde bahçelerde üretilmektedir.

Genel olarak Temmuz ve Ağustos ayında hasat edilen Santa-Maria armudu  tamamen hijyenik koşullarda EUREPGAP, İSO 9001,  standartlarında   işletmemizde işlenip ihracat’a uygun hale getirilmektedir. İşletmeye gelen Armut  hijyenik koşullarda ambalajlanmakta 4kg - 5 Kg arasında plastik ve tahta kasalarda işlemekte ve tüketicilere soğuk zincirle ulaştırılmaktadır.
Tedarik Cetveli

Ürün Boyları ve talep formu:
Ürünümüz  hasat edildikten sonra soğuk hava deposunda muhafaza edilmekte ve istenildiği zaman smart-fresh teknolojisi ile  müşterilerimizin her an isteğine sunulmaktadır.

16 -18- 20-22 -24 -26  plastik ve ahşap kasalarda Palet ve Tır bazında satışlarımız mevcuttur. 









2.DEVECİ ARMUDU
    Özellikler
    Deveci armudu Bursa ve Gürsu bölgesinde üretimi yaygındır. Sert sulu ve tatlı bir üründür.  1 Adet deveci armudu  ortalama minimum 250 gr maksimum 1 kg arasında  değişir. Üretim aşamasında iyi tarım uygulaması ve izlenilebilirlik raporu uygulanır.

Genel olarak Ağustos sonu Eylül ve Ekim  aylarında hasat edilen Deveci armudu  tamamen hijyenik koşullarda EUREPGAP, İSO 9001,  standartlarında   işletmemizde işlenip ihracat’a uygun hale getirilmektedir. İşletmeye gelen Armut  hijyenik koşullarda ambalajlanmakta 4kg - 5 Kg arasında plastik ve tahta kasalarda işlemekte ve tüketicilere soğuk zincirle ulaştırılmaktadır.
Tedarik cetveli

Ürün Boyları ve talep formu:

Ürünümüz  hasat edildikten sonra soğuk hava deposunda muhafaza edilmekte ve istenildiği zaman müşterilerimizin her an isteğine sunulmaktadır.  Ürünlerimiz smart- fresh teknolojisi ile her an ve her mevsim tedarik edilebilir.

Iletisim


Sinan SÖNMEZ
Tel: 0542 543 53 93
e-mail : sinan-sonmez@yandex.com

Siyah İncir

    Özellikler
    Ülkemizdeki  siyah incirin kaliteli  ve lezzetlisi olan Bursa siyahı, EUREPGAP  standartlarında ve hijyenik şartlarda özenle üretilmektedir. Ayrıca bizim  kendi incir bahçelerimiz mevcuttur. Ürünlerimiz kesinlikle Bursa şehrinde ve organik olarak üretilmektedir. Kesinlikle tarım ilacı kullanılmamaktadır. Sadece doğal yöntemler kullanılmaktadır. Örneğin ilekleme, nedir ilekleme? Size kısaca bahsadelim. İlekleme Nedir?
    Dişi incir ağacındaki meyvesini yediğimiz incirin oluşabilmesi için, erkek çiçek tozlarının dişi incir çiçeğine ulaşabilmesi gerekir.

    Bu erkek çiçek tozlarının, dişi incir ağacındaki çiçeğe ulaşabilmesi için ilek arıcığına ihtiyaç bulunuyor. İlek arıcığının, erkek meyvelerdeki çiçek tozlarını alıp, dişi incir ağacındaki meyvelerin çiçeklerine ulaştırma işine "ilekleme", bu amaçla kullanılan erkek incir meyvelerine de "ilek " deniyor. Bu tamamen doğal yöntemlerle yapılmaktadır

    Genel olarak Ağustos, Eylül, Ekim aylarında  hasat edilen siyah incir tamamen hijyenik koşullarda EUREPGAP, İSO 9001, HACCP standartlarında   işletmemizde işlenip ihracat’a uygun hale getirilmektedir.İşletmeye gelen siyah incir hijyenik koşullarda ambalajlanmakta 1.kg - 5 Kg arasında karton veya tahta kasa, şale veya dökme olarak işlemekte ve tüketicilere soğuk zincirle ulaştırılmaktadır.





    Tedarik Cetveli
     Siyah incir sezonu ağustos başında başlar ve Kasım sonuna kadar devam eder.

                   
     Ürün Boyları ve talep formu:
                    Tedarik süresince firmamızdan karton kutularda 16,18,20,22,25 numaralı ambalajlarda ve şale  kutularında   fason ve direkt olarak ürünlerimizi temin edebilirsiniz.


    Ürünlerimiz

    İNCİR



    Ülkemiz dünya incir üretimi ve ihracatında birinci ülke konumundadır. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin özellikle sahil kesimlerinin doğal bitkisi olan incir, Türkiye’de taze sofralık ve kurutmalık olarak yetiştirilmektedir. Ege Bölgesi’nde genelde kurutmalık çeşitler yetiştirilmekte olup Akdeniz ve Marmara bölgesinde sofralık taze tüketilen çeşitler üretilmektedir. Kurutmalık incirler, genelde beyaz ve sarı renkte olmasına karşın, taze sofralık incirler sarı, yeşilimsi, siyah ve mor renktedirler. Bunların içerisinde ihracata uygun çeşitler genelde mor ve siyah renkli incirler olup, en çok beğenileni Bursa yöresinde yetişen Bursa Siyahıdır. Bu yörenin ürünü tamamen ihraç edilmektedir. Dünyanın en kaliteli siyah inciri olan “Bursa Siyahı”, sahip olduğu olağanüstü tat, sert meyve yapısı, meyve iriliği, cazip şekli, harika renk ve uzun raf ömrü ile Avrupa ülkelerinde her yıl artan miktarlarda talep edilmektedir. Türkiye, dünyanın en büyük incir ihracatçısı konumundadır. Ürünün ihracata hazırlanması, ürün güvenliğini sağlamaya yönelik her türlü kalite sistemine sahip (HACCP, ISO 9002, BRC, ETI, EUREPGAP) özel sektör kuruluşları kanalı ile yapılmaktadır. Diğer meyve türleri ile karşılaştırıldığında “Bursa Siyahı” incir çeşidi üretim süreci özellikle ilaç kullanımını gerektirmeyen tarzda yapıldığı için bu bakımdan ürün güvenliği yüksek olan bir meyve türüdür. Ülkemiz ayrıca, kuru incir ihracatı bakımından da dünyanın en büyük ihracatçısı konumundadır. Bu alanda “Sarılop” incir çeşidi, dünya pazarında Smyrna (İzmir) adıyla tanınan son derece beğenilen lezzetli bir çeşidimizdir.







    Pazar sunum dönemi: Ağustos başı-Kasım başı.



    ARMUT

    Türkiye’de zengin yerel çeşitlerin yanı sıra yabancı çeşitleri de Güney Doğu Anadolu Bölgesi hariç her yerde yetiştirilmektedir. Hem üretim, hem de ihracat konusunda dünya sıralamalarında ilk on ülke arasındayız. Birçok çeşit arasında yazın üretilen Williams, Santa Maria, Akça, Mustafabey çeşitleri ve kışın üretilen Ankara Beurree Clairgeau, Beurree d’Anjou ve Deveci çeşitleri ihraç edilmektedir. Konserve için üretilen çeşitler, taze tüketim çeşitlerinden farklıdır.





    KİRAZ

    Türkiye, dünyanın en büyük kiraz üreticisi konumundadır. Bir Türk çeşidi olan “Ziraat 0900” kirazı uzun depo ömrü, sert, aromatik ve sulu yapısı ile talebi yoğun olan bir kiraz çeşididir. Meyvenin sahip olduğu yüksek kalite, ülkenin doğal tarımsal kaynakları, sıcak ve kurak yaz ile soğuk kış mevsiminden ileri gelmektedir. Kiraz, tüm ülkede yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan bir meyve türüdür. Kiraz üretimi Türkiye’de Avrupa süpermarketlerince talep edilen HACCP; EUREPGAP standartlarının uygulandığı ilk tarımsal üretim faaliyetlerindendir.